به گزارش مشرق، علیرضا زادبر در کانال خود در ایتا مطلبی را با عنوان آیشمن ایران نوشت:
سپهبد حسین آزموده، دادستان نظامی تهران دادستان ارتش بعد از کودتای ۲۸ مرداد، در رژیم گذشته مانند دیگر دژخیمان تاریخ گمان می کرد راز جنایاتش در شکنجه و اعدام بدون محاکمه زندانیان سیاسی و گم و گور کردن آزاداندیشان در پشت دیوارهای بلند سلول ها برای همیشه پنهان خواهد ماند اما در مصاحبه یی تاریخی که من به عنوان خبرنگار روزنامه کیهان در سال ۱۳۳۹ با وزیر دادگستری داشتم چه زود این راز فاش شد و افشای جنایاتش بهت و خشم افکار عمومی را برانگیخت.
حدود ۵۰ سال پیش سردبیر روزنامه به من ماموریت داد به دیدن نورالدین الموتی (وزیر دادگستری زمان نخست وزیری دکتر علی امینی) بروم تا عکاس روزنامه از او عکس هایی برای آرشیو بگیرد. من هم به فکر افتادم که با استفاده از فرصت درباره سپهبد حسین آزموده از وزیر بپرسم.
آن روزها سپهبد آزموده را مرتبا برای بازجویی به دادگستری احضار می کردند ولی درباره علت این احضارها چیزی بروز نمی دادند و خبرنگاران با سکوت مقامات روبرو می شدند.
آن روز ظهر وقتی وارد اتاق وزیر دادگستری شدیم او داشت ناهار می خورد که برای گرفتن عکس دست از ناهارش کشید. گفتم: «آقای وزیر حرفی بزنید تا عکس تان با حالت باشد.» با لبخندی پرسید: «چه بگویم؟» من هم فرصت را مناسب دیدم و گفتم: «مثلادرباره احضار سپهبد آزموده به دادگستری بگویید.» وزیر با شنیدن نام آزموده بدون آنکه متوجه شود که مصاحبه یی را با من آغاز کرده با چهره یی برافروخته گفت: «آزموده را می گویی؟ این مرد بی رحم (آیشمن ایران) است. آدولف آیشمن (سرهنگ اس اس آلمان هیتلری)، میلیون ها یهودی را از سراسر اروپا به اردوگاه [آشویتس] فرستاده و آنها را در اتاق های گاز خفه کرده و سپس در کوره ها سوزانده اند، سپهبد آزموده هم پس از کودتای بیست و هشت مرداد چه جوانانی را پس از آزار و شکنجه به جوخه های اعدام سپرد؟ شبانه به بازداشتگاه لشکر زرهی۲ می رفت و هر شب دسته یی از زندانی های سیاسی را به بهانه یی از دیگر هم بندی هایش جدا می کرد، بعد به دستور او این جوان ها را شبانه با هواپیما به حوالی کویر می بردند و زنده زنده در دریاچه کویر قم می ریختند. بعد خانواده هایشان ما ه ها برای دیدن فرزندانشان از این زندان به آن زندان می رفتند.
حرف های وزیر دادگستری چنان هیجان زده ام کرده بود که حتی به شنیده هایم شک می کردم تا اینکه همکار عکاسم در راه اطمینان داد آنچه شنیده ام درست است. در تحریریه با عجله این مطلب را نوشتم و به سردبیرمان دادم و از روزنامه رفتم بی آنکه مطمئن باشم چنین خبری چاپ می شود.
چند ساعت بعد هنگامی که از خیابان می گذشتم دیدم ماموران امنیتی به دکه های مطبوعاتی هجوم برده اند و مشغول جمع آوری نسخه های روزنامه کیهان هستند. نگاهم که به روزنامه افتاد دیدم در بالای صفحه با تیتر درشتی از زبان وزیر دادگستری چاپ شده: «سپهبد آزموده آیشمن ایران» روزنامه کیهان توقیف شده بود و آن روز هر چند دقیقه یک بار گوینده رادیو ایران، اعلامیه دولت را می خواند که در آن عنوان شده بود: «روزنامه کیهان به دلیل چاپ یک مطلب خلاف واقع از جانب وزیر دادگستری تا اطلاع ثانوی توقیف می شود و دستور جمع آوری آن نیز از طرف دولت صادر شده است.» انتشار این خبر فضای شهر را ملتهب کرد و روز بعد دانشجویان با چسباندن تصاویری از صفحه اول کیهان روی پلاکاردهایی، تظاهرات گسترده یی در محوطه دانشگاه تهران به راه انداختند. ماموران درهای دانشگاه را بستند و مردم به حمایت از دانشجویان پشت درها اجتماع کردند و به حمایت از دانشجویان شعارهایی دادند.
کیهان پس از دو روز توقیف در برابر فشار افکار عمومی اجازه انتشار گرفت.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.